Suriname’s eerste newsblog!

DWTblog is de eerste newsblog van Suriname. Twee maanden terug is een van de grootste kranten van Suriname, De Ware Tijd begonnen met de eerste berichten op dit blog. Zelf schrijven ze hierover:

De Ware Tijd is, naar aanloop van de verkiezingen, gestart met een weblog. Dit nieuwe online initiatief is een aanvulling op de reguliere website DWTonline, bedoeld om discussie op gang te helpen en de nieuwsconsument sneller en creatiever op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in Suriname.

Leuk om te zien dat bloggen ook in Suriname een beetje opkomt!

Over Maike Veltman

Maike Veltman is geboren en opgegroeid in Suriname. Op haar 14e verhuisde ze naar Nederland en sindsdien is ze surinaams en nederlands, net wanneer het goed uitkomt. Ze studeert journalistiek en wil later films maken die de wereld iets mooier maken. Om dit te realiseren begon ze tijdens haar studie Studio Mayka, een mediabedrijfje. Suriname bleef trekken en tijdens een stage daar richtte ze Kamer in Suriname op, een bemiddelingsbureau voor woonruimte. Op haar eigen blog schrijft ze over haar leven.
Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags . Bookmark de permalink.

5 reacties op Suriname’s eerste newsblog!

 1. Zappateer schreef:

  We doen ons best :P, leuk dat je het hebt gevonden.
  Overigens niet de eerste nieuwslog over Suriname, maar uiteraard wel de beste,
  aldus een bakra van dWT

  • Maike schreef:

   Dan ben ik wel heel benieuwd welke er nog meer zijn. En dan niet eenmalige initiatieven, maar die ook structureel doorgaan..?

   • Zappateer schreef:

    Starnieuws (van Nita Ramcharan), Waterkant (Nederlands weliswaar), NoSpang (ook Nederlands) en Mi Bari (Ned-Suri).
    Verder een aantal specialistische blogs, Verkiezingensuriname, een blog over milieu- en afvalbeleid en vast nog een paar :-)

    dwtblog is wel de eerste blog ontstaan vanuit een traditionele nieuwsorganisatie en met Starnieuws (geen ‘echte’ blog) de enige ‘professionele’. De overige zijn allemaal copycats.

    • Maike schreef:

     Ja klopt. Waterkant en Mi Bari kende ik inderdaad al. En zo heb je natuurlijk meer initiatieven, maar wat je zelf ook zegt: ik heb het idee dat DWTblog wel wat professioneler is en ook meer gericht op echt nieuws. Bij waterkant zijn het toch meer weetjes en niet de achtergronden belicht, het hoe en waarom. Juist waar een blog ideaal voor is.

 2. Mi Bari schreef:

  Mi Bari niet professioneel? Mooi is dat! We richten ons meer op jongeren, maar zijn wel degelijk een nieuwsblog.

Reacties zijn gesloten.