Ad Monday: Wat is jouw favoriete WK commercial?

Over heel de wereld worden reclameblokken momenteel gevuld met commerciales in relatie tot het WK dat eind deze week van start gaat. Merken en reclamebureaus trekken alles (budgetten + creativiteit) uit de kast om zichtbaarheid voor hun producten te stimuleren. Inmiddels begint het zelfs onoverzichtelijk te worden welke reclame voor welk product adverteert, daarom bieden wij een overzicht met een aantal van de leukste WK commercials van 2010. Tegenvaller dit jaar vind ik de Pletterpet van Heineken, Bavaria gaat zeer creatief om met guerillamarketing en Nike & Adidas brengen een nieuwe dimensie aan reclamemaken. Bekijk ze allemaal en laat me vooral weten als ik belangrijke voorbeelden ben vergeten.

Adidas

Nike

Heineken

Bavaria

Grolsch

Albert Heijn

Pepsi

TNT

Nuon

MTV

Optus (Australie)

Axe

Leuke toevoegingen? Laat ze me vooral weten! En vergeet niet deel te nemen aan de leukste poule van Nederland!

Over Ridzert Beetstra

Ridzert is mede-eigenaar van toonaangevend Amsterdams cultureel platform Overdose.am. Naast een Masterstudie Commerciële Communicatie aan de UvA en actief bloggen, is muziek een uit de hand gelopen passie van hem. Zo tourt hij met diverse formaties door Nederland en combineert hij op deze manier zijn specialisaties als muziekredacteur op Spotlight Effect.
Dit bericht is geplaatst in Ad Monday, Marketing met de tags , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Ad Monday: Wat is jouw favoriete WK commercial?

  1. Niles schreef:

    Nike, for sure. Tnx voor de lijst!

  2. Herman schreef:

    Nuon. met Albert Heijn als goede tweede.

  3. Evelien Flink schreef:

    Leuke lijst! Vind de History of celebration commercial van Coca Cola ook grappig (http://www.youtube.com/watch?v=-M3Q54rPjQw). Beetje hoog Disneyfilm gehalte, maar toch ;)

  4. Pingback: Doe als Nike: bloed oranje en kies een sentiment |Dutchproblogger.nl

Reacties zijn gesloten.