Mediajaar 2007 – Natuurlijk weer John de Mol

Voorspellingen voor het mediajaar 2007Spotlighteffect.nl blikt de komende week vooruit op het mediajaar 2007. Trends, personen, nieuwe media, voorspellingen; deze blog wordt er de komende dagen mee bestookt. Suggesties? Klik op de reageerlink onderaan. Tweede bericht in deze serie gaat over de cowboy van de televisiebazen, John de Mol.

John de Mol
TalpaBlijft ook dit jaar ongetwijfeld de aandacht trekken met zijn Gooisch kapitaal verslindende tv-zender. De mediatycoon pompt miljoenen in de Hollandse entertainmentindustrie, die daardoor af en toe best een aardige serie produceert. Maar soms een aardige serie compenseert de 70 miljoen euro die hij er op jaarbasis aan verliest niet. Kijkers wil hij, een mooi marktaandeel, maar dat blijken utopieën. Naar alle waarschijnlijkheid doet hij het voormalige Talpa binnenkort van de hand. Misschien dat daarom de Latijnse vertaling van ‘mol’ onlangs vervangen is door Tien. SBS gaat zender nummer tien dan gebruiken als herhaalstation. De Mol’s spreekbuis Maarten van Rooyen spreekt de geruchten met de grootst mogelijke stelligheid tegen: “Er bestaan geen plannen om de zender te verkopen of onder te brengen in een groter geheel. Sterker nog, voor volgend jaar staat een tweede zender op stapel.” Kortom, de mooiste serie die de Mol voorlopig voortgebracht heeft is de soap om zijn eigen zender heen. Het jaar 2006 is met een mooie cliffhanger afgesloten. Wat brengt seizoen 2007 ons?

Bronnen: Zibb, Zappen blog en Mediacourant

Over Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jan Pfauth (1986) raakte halverwege zijn studie communicatiewetenschap verslaafd aan bloggen. Toen hij een ruzie tussen Balkenende en Witteman vastlegde, werd zijn blog Spotlight Effect ook daadwerkelijk gelezen. Na een stage bij de Verenigde Naties in New York reisde hij voor Web 2.0 blog The Next Web een jaar de wereld rond. Voor nrc.next verkocht hij zijn ziel aan de dode-bomen-industrie, vinden zijn oud-collega's. Zijn persoonlijke blog is Pfauth.com.
Dit bericht is geplaatst in media, Mediajaar 2007, Televisie. Bookmark de permalink.

Één reactie op Mediajaar 2007 – Natuurlijk weer John de Mol

  1. Peter schreef:

    Leuk zo’n serie…

Reacties zijn gesloten.