Visual Friday: Goedemorgen Twitter

goodmorning1Goodmorning! is een datavisualisatie die 11.000 verschillende goodmornings in kaart brengt door ze op een kaart van de wereld te plaatsen. Het is interessant om te zien hoe er verschillende data uit Twitter (locatie, bericht en tijd) samenkomen in de visualisatie die de Canadese Jer Thorp maakte. De groene tweets zijn vroege goodmornings, de oranje zijn van 09:00 en de rode blokken visualiseren de goodmornings die nog later zijn getweet. De zwarte blokken zijn berichten waarvan de tijd niet overeenstemt met een ochtend – misschien zijn het zelfs wel studenten…

Excuses voor het ontbreken van een Visual Friday vorige week, wegens mijn verhuizing naar Berlijn ben ik er niet aan toegekomen. Ik zal binnenkort een uitgebreidere post over datavisualisaties op SLE plaatsen.

Over Edial Dekker

Edial heeft Nieuwe Media gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels is hij naar Berlin verhuisd om Your Neighbours op te richten, een 'digital agency' met een sterke focus op datavisualisaties, online ontwikkelingen en user interfaces. Muziek, dagelijks lekker eten en surfen zijn belangrijke zaken voor hem. Je kunt hem altijd vragen of er nog slaapplekken vrij zijn in de Your Neighbours mansion te Kreuzberg.
Dit bericht is geplaatst in media, visual friday met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Visual Friday: Goedemorgen Twitter

  1. Pingback: Goeiemorgen! Twitterdata visualiseren | Publishr

  2. Pingback: Weg met internet! » Blog Archive » Hoe we ons voelen gaat u geen reet aan…

Reacties zijn gesloten.